MISSION: CROSS – som en koreansk variant på True Lies

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Keuroseau
Regi: Lee Myung Hoon
Skådespelare: Hwang Jung-min, Yum Jung-ah, Jeon Hye-jin, Dawn Anderson, Kim Chan-Hyung
Land: Sydkorea
År: 2024
Genre: Action, Komedi, Brott
Längd: 105 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 2

Ännu en Netflixpremiär på en Netflixproduktion, denna gång på en sydkoreansk sådan. De Netflixpremiärer jag recenserat den senaste tiden har inte varit något vidare. Dock hade jag vissa förväntningar på denna actionkomedi med manus och regi av Lee Myung Hoon (Lee är nog efternamnet). Detta verkar vara hans långfilmsdebut.

Mission: Cross är en konstig engelsk titel. Jag antar att det ska vara ”cross” som i ”sur”. På pappret lät det här rätt roligt – lite grann som en koreansk variant på True Lies.

Mesig hemmaman som hemlig agent

Yum Jung-ah spelar Mi-seon, en tuff och ganska våldsam polis. Hon är gift med Kang-moo (Hwang Jung-min), en hemmaman, och en ganska mesig och töntig sådan. Mi-seon vet dock inte att Kang-moo döljer en hemlighet. Han har inte berättat om sitt förflutna för sin hustru. Han har nämligen varit hemlig agent en gång i tiden.

Sur på sin man

En dag råkar Kang-moo på en mystisk kvinna, Hee-joo (Jeon Hye-jin). Mystiska saker är på gång och Kang-moo träffar Hee-joo ett flertal gånger. Det är bara det att Mi-seon råkar se de två tillsammans. Hon spionerar på dem och är säker på att Kang-moo är otrogen, hon tror att han har en affär med Hee-joo. Hon är sur på sin man. Stora skurkaktiga planer är i görningen, Mi-seon tillfångatas och Kang-moo måste förstås avslöja sin hemlighet.

Inte så tokiga actionscener

Mission: Cross ser hyfsat påkostad ut. Här finns en del actionscener som inte är så tokiga. Men – det är inte speciellt roligt. I början är det lite lustigt när Kang-moo är en riktig fåntratt, men efter ett tag blir det mer av en vanlig actionthriller, om än en inte särskilt engagerande sådan.

Småtråkigt efter ett tag

Fast det är möjligt att jag inte förstod humorn i filmen, jag vet inte. Jag tyckte mest att det blev lite småtråkigt efter ett tag. Jag tänkte ett tag att jag skulle sätta en trea i betyg, men jag nöjer mig med en tvåa.

print

Våra samarbetspartners