MUSIKALKVÄLL PÅ VALLARNA, Vallarna, Falkenberg den 21 juli 2024 – They Will Rock You

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Spelas den 21 & 23 juli 2024
Föreställningslängd: ca 2 timmar och 30 minuter inkl paus
Mer info

En gång är en gång, två gånger är en vana … och en blivande tradition. Musikalkväll på Vallarna förvandlade den vackra friluftsteatern till Londons Wembley för en enda magisk kväll under förra sommaren … och nu är det dags för Musikalkväll på Vallarnas återkomst.

Musikalimperiet slår tillbaka! Med besked. Två utsålda kvällar på Vallarna och en eminent turné. Affischnamnen är Peter Johansson och Emmi Christensson, men kändiskavalkaden slutar inte där. Och många av kvällens musikalartister har kopplingar till Falkenberg, som inte bara är Emmis hemmaarena.

Peter Johansson och Emmi Christensson fann varandra 2018 när de skapade ljuv musik genom att tolka Judy Garlands klassiker Somewhere Over the Rainbow. Ukulelen har packats med i bagaget. Liksom en rad andra instrument och goda vänner.

Gå ut hårt och öka, verkar vara mottot. Sound of Music och Singin’ in the Rain — det blir knappast större än så när det gäller musikalklassiker. Och Peter och Emmi vågar utmana vädergudarna genom att sjunga om regn på en av sommarens få soliga dagar.

Näktergalen svävar som en älva

Chess, Kristina från Duvemåla, Lejonkungen, Jesus Christ Superstar… Det här är de stora musikalernas kväll.

Emmi Christensson slog igenom stort som Christine i The Phantom of the Opera i London – den musikal som lockade henne till att välja en karriär som musikalartist. Hon sjunger som en näktergal och svävar fram som en älva.

Drottningens genombrott för Peter

London var också platsen för Peter Johanssons genombrott – över 1500 föreställningar med Queen-musikalen We Will Rock You. Som han gjorde huvudrollen! Och därefter blev det arenaturnéer.

Om det inte hade levererats hits från The Phantom of the Opera och We Will Rock You under kvällen så hade det blivit uppror i raderna. Det är ju därför publiken har kommit hit. Några är återvändare från förra året och självklart vill man höra de stora låtarna en gång till.
Don’t mess with a winning concept.

Musikalisk världspremiär för Handbok för superhjältar

Det blir nära tre timmar med dramatiska, storslagna, känslosamma, medryckande hits. Emmi och Peter är inte de enda stjärnorna på scenen, kapellmästaren Nils-Petter Ankarblom är en av bara två svenskar som dirigerat musikal på Broadway i New York.

Ankarblom inleder kvällen med att introducera sin nya musikal Handbok för superhjältar (baserad på den fenomenala framgångsrika bokserien) och det nya stjärnskottet från Falkenberg, Zelda Eng, sjunger ledmotivet. Vilken världspremiär!

Rockigt band och läcker stråkkvartett

Ett rockigt band och en hel stråkkvartett backar upp de sjungande artisterna. Falkenbergsbördiga Ebba Mård Andersson, som Peter lärde känna under tiden med Jersey Boys, sjunger hits från Dear Evan Hansen och i höst har hon en av huvudrollerna i uppsättningen av denna musikal på Intiman i Stockholm.

Emmi bjuder in sin bästa vän Sara Axelsson (Maria i Sound of Music, både på Intiman i Stockholm och på Lisebergsteatern i Göteborg) och tillsammans tolkar de vänskapssången från Wicked!, den där Glinda och Elphaba blir bästa vänner.

Rytande start

Sångkollektivet – Falkenbergs mest kända och älskade musikalgrupp – river i med en rytande start, Lejonkungen, och avslutningen med Mamma Mia! i akt två gör att publiken på Vallarna förvandlas till ett lyckligt dansande hav.

De fem fina musikalartisterma i kollektivet är: Robin Rösehag, Pierre Hagman, Pernilla Karlsson, Caroline Sehm och Sara Axelsson. Robin Rösehag kommer att stå på samma scen redan i morgon – som allsångsledare för Allsång på Vallarna. Och Sara Axelsson och schlagerveteranen Lasse Holm kommer att vara gäster. Visst katten svänger det på Vallarna, även utan lejon!

Rockrökande kväll

Det här är en intensiv rockrökande kväll, utan svackor och pauser, man hade lätt kunnat vänta in publikjubel och applåder, men så lätt spenderar man inte tiden. Man ska uppåt och framåt och vidare och klämma in så många hits som man bara kan innan ridån faller.

Oh, what a night!

Emmi och Peter må debattera om vad det största är som de har gjort … Musikalkväll på Vallarna borde stå högt upp på den listan. Aldrig förr har ni hört så många olika sorters hits levererade med så stor elegans under en sådan intensiv tid.

Backupp med tamburin och äpple

Musikalstjärnorna turas om att berätta, sjunga, spela instrument och backa upp varandra. När Sångkollektivet kör några av sina mest medryckande låtar är Peter Johansson med i bakgrunden och missar inte ett beat. Han växlar mellan två olika instrument – och att äta ett äpple. Snacka om simultanförmåga. Vem vet, man kanske får bra röst av att äta äpple? Freddy Mercurys alter ego måste ha någon hemlighet …

Diamanterna har redan kommit

Omgivningen i år är lyxigare och mer passande än förra årets skrotupplag – sommarens teateruppsättning på Vallarna, den framgångsrika Korvfabrikören, utspelar sig på en vacker takterrass. Vem vet, nästa år kanske det blir Diamantjägarna och en ännu tjusigare scen?

Musikaliskt sett har dock diamanterna kommit redan ikväll. Och som de gnistrar och glimmar.

Bacon skulle få sina fiskar varma

Finns det något att anmärka på? Emmi och Peter serverar godbitar från alla sina bästa musikaler, men ändå … inget Footloose alls. Världshistoriens bästa musikal enligt Peter Quinn (alias Starlord) i Marvel-filmerna. Och en av Peters tidiga roller som kunde upplevas på Storan i Göteborg. I ett dance-off med Kevin Bacon skulle Bacon få sina fiskar varma. Peter Johansson skulle vinna, lika snabbt som kvicksilver.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 
 

 
 

print

Våra samarbetspartners