THE CARDIGANS, Sibbarp, Limhamn den 13 juli 2024 – nostalgi på South Ocean Festival

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Cardigans, bandet som alla väntade på, intog scenen på South Ocean Festival som sista band med både nostalgi och förväntan i luften. För de hängivna fansen var detta en efterlängtad återförening, och till viss del infriades förväntningarna. Bandet bjöd på en rad klassiker och skapade en varm atmosfär som tog publiken tillbaka till deras glansdagar.

Det var dock tydligt att tiden satt sina spår. The Cardigans har inte spelat tillsammans sedan 2006, och låtskrivaren Peter Svensson lämnade bandet 2012. Framträdandet från de kvarvarande medlemmarna, inklusive gitarristen Oskar Humlebo, lämnar dock ingen oberörd. Trots detta kändes det mindre tight än man hade önskat, vilket så klart beror på att de inte spelar tillsammans kontinuerligt. Hade de haft mer tid att spela ihop, skulle deras samspel förmodligen vara mycket mer sammansvetsat. Nu kändes det ibland som att lyssna på en kassettbandspelare där batterierna inte riktigt orkar hålla samma varvtal på kassetten.

Trots detta levererade bandet flera minnesvärda ögonblick. Sångerskan Nina Persson visade att hennes röst fortfarande har kraften att fängsla, och de ikoniska låtarna Lovefool och My Favourite Game fick publiken att tindra med ögonen.

The Cardigans framträdande på South Ocean Festival var minst sagt en blandning av stark nostalgi och en gnutta hopp som tyvärr inte införlivades fullt ut. För de trogna fansen var det en glädjefylld återförening, men för den bredare publiken märktes det att åren av separation hade satt sina spår. Med lite mer repetition, jävlar anamma och tid tillsammans hade detta kunnat bli en magisk återkomst. Nu saknades den riktiga glädjen hos bandet, men det är kanske där skon klämmer.

Fler setlistor från South Ocean Festival finns här

print

Våra samarbetspartners