CHAKA KHAN, Tivoli, Köpenhamn den 12 juli 2024 – hitspäckad 80-talsfest med legendarisk souldiva

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chaka Khan är en av världens mest berömda och begåvade (musik)ikoner, och meritlistan talar för sig själv. Eller vad sägs om tio Grammys på hyllorna för sin drygt femtio år långa karriär.

Så vad kunde då vara bättre än en fin sommarkväll med Khan som bonus på Tivolis scen? Frågan är retorisk, men oavsett vilket, sisådär tiotusen hade mött upp för att uppleva legenden livs levande live.

DJ slöseri med tid

Men först skulle det spelas musik av DJ:n Chef Naahj, en herre som även råkar vara Khans brorson. Fast oavsett vilket var tjugo minuter inspelad musik slöseri med dyrbar konserttid. Fem minuter hade varit okej, men tjugo var något annat. Onödigt, är nog ordet som lämpligtvis passar in här.

Hits och mäktig soul och blues

Fast det skulle bli bättre. För när Chaka Khan själv äntrade scenen höjdes stämningen väsentligt. Då blev det minsann 80-talsparty präglad av mäktig soul och blues, däribland ett medley där klassiker som Like Sugar, I Know You, I Live You och Fate brändes av.

I setlistan hittade man givetvis även stora hits som Princesignerade I Feel for You, Through the Fire och I´m Every Woman, ett nummer Whitney Houston sedermera också fick en hit med. Samt givetvis fantastiska Ain´t Nobody

Fest och en lysande gitarrist

Därmed var succén trots allt också given. Publiken som hade kommit för en fest fick också mycket riktigt en värd namnet.

En del av denna bör för övrigt tillskrivas den lysande gitarristen Tony Maiden från bandet där allt startade en gång i tiden. Det är förstås Rufus so åsyftas. Det var ju i egenskap av frontkvinna för dessa herrar hon sjöng kvällens öppningssång Do You Love What You Feel

Stark, stämningsfull show

Överhuvudtaget var det ett riktigt proffsigt band fru Khan hade med sig på scen denna afton. Alla inblandade såg till att ge det djup som krävdes för en stark stämningsfull show. En show som avrundades med ovannämnda I Feel for You med tillhörande välbekanta intro ”Cha Cha Chaka Khan, Chaka Khan”.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners