CHAKA KHAN, Tivoli, Köpenhamn den 12 juli 2024 – än kan legenden

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det var en varm sommarkväll på Tivoli och och dags för Fredagsrock. Cirka 10.000 hade dykt upp för att se legenden Chaka Khan, men först fick vi se DJ Kocken Naahj som är Chaka Khans brorson, och där måste jag säga att det var slöseri med tid, 20 minuter med play back, det räcker inte, jag är helt säker på att publiken hade kommit för att se Chaka Khan. Det hade varit ok med 5 min, men 20 min…

Stämningen blev också en helt annan när legenden Chaka Khan kom upp på scen. Det blev som en 80-talsfest med massor av soul och blues.

Totalt fick vi ett 10-tal låtar med Chaka Khan denna kväll, inklusive ett medley (med bl.a. Like Sugar, I Know You, I Live You och Fate) som verkligen fick med publiken. Man kunde också se på publiken att de var på gott humör och alla dansade med till välkända låtar som Ain’t Nobody, Prince covern I Feel for You och I’m Every Woman.

De bland den stora 80-talspubliken som hade kommit för att festa ikväll fick valuta då det var dans och sång bland alla de 10.000 fansen som var där.

Med sig på scenen hade hon bl.a. den ursprungliga fenomenala gitarristen i bandet Rufus, Tony Maiden och tillsammans levererade de hitsen Do You Love What You Feel från när hon började som sångerska i just det bandet. Det var för övrigt ett riktigt bra kompband Chaka Khan hade med sig, de gav ju det djup och botten som behövdes för att ge en riktigt bra stämningsfull konsert.

Konserten avslutades med den välkända “Cha Cha Chaka Khan, Chaka Khan”, och den runda divan avslutade showen med sin största hit I Feel For You.

Lite fakta om Chaka Khan

Chaka Khan är en av världens mest begåvade och kända musikikoner.
En tiofaldig Grammy Award-vinnare och vördad av fans och kamrater för sin tidlösa, oöverträffade sångstil och image.
Chaka växte upp i Chicago, IL, och började sjunga i lokala grupper som tonåring.
Som medlem i funkbandet Rufus uppmärksammades hon av musikikonen Stevie Wonder, som skrev hennes första hit med Rufus, Tell Me Something Good vilken gav Chaka hennes första Grammy Award.
Hon etablerade sig som soloartist med släppet av succén I’m Every Woman. Hon förföljde sin kärlek till jazz, där hon och megaproducenten Arif Mardin omarbetade, på ett briljant sätt, klassikern Night in Tunisia med låtens upphovsman, Dizzy Gillespie, på trumpet.
Hennes krona på verket inom jazz var den Grammy-belönta låten Be Bop Medley från albumet Chaka Khan, som också vann en Grammy för bästa kvinnliga R&B-sång.
Hon har också medverkat i musikaler, bland annat i Londons West End i Mama I Want to Sing och i rollen som Sofia på Broadway i The Color Purple.
Bland många utmärkelser har Chaka fått en stjärna på Hollywood Walk of Fame.
Staden Chicago hedrade henne genom att utse den 28 juli 2013 till “Chaka Khan Day” och döpa gatan till hennes gymnasieskola till alma mater.

Chaka Khan Way

Chaka har alltid tagit sig tid att stödja och lyfta sitt samhälle.
Inspirerad av sin autistiska brorson etablerade hon Chaka Chaka Khan Foundation för att öka medvetenheten, tillhandahålla resurser och utforska behandlingar för barn med autism i underbetjänade samhällen.
Hon utökade senare stiftelsens uppdrag till att fokusera på kvinnor och barn i riskzonen.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners