KILL – hårdkokt action på räls

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Nikhil Nagesh Bhat
Skådespelare: Lakshya, Raghav Juyal, Tanya Maniktala
Premiär: 2024-07-12
Betyg: 3

Vi har alla hört talas om Indiens legendariskt överfyllda tåg, där passagerare hänger både inuti och utanpå vagnarna. Föreställ dig nu samma scenario, men byt ut 40 av passagerarna mot tuffa banditer. Tänk dig ett gäng gangstrar som ser ut som David Batra men klär sig som Johan Glans, med ullkardigans och spräckliga skjortor. Dessa excentriska skurkar är de som terroriserar tåget i filmen Kill.

Detta är en actionfilm som är lika färgstark som den är explosiv. Regissören Nikhil Nagesh Bhat tar oss med på en våldsam resa genom Indiens järnvägar, där varje tågvagn förvandlas till en ny arena för blodiga konfrontationer.

Handlingen tar sin början på ett tåg på väg till New Delhi, där elitsoldaten Amrit, spelad av Lakshya, har en djärv plan: att sabotera ett arrangerat äktenskap för att återfå sin älskade Tulika, dotter till den förmögne Baldev Singh Thakur (Harsh Chhaya). Men när ett gäng färgglada tjuvar börjar terrorisera passagerarna, tvingas Amrit ingripa. Resultatet? En serie brutala och kreativa strider i tågets trånga korridorer, där varje järnvägssignal bara höjer intensiteten.

Filmen ger en fascinerande inblick i Indiens enorma klasskillnader, samtidigt som den levererar högoktanig action. Lakshya, i sin första huvudroll, framstår som en självklar hjälte. Kameran fångar varje muskel på hans vältränade överkropp, och hans karaktär, Amrit, tillsammans med sin vapenbroder Viresh (Abhishek Chauhan), får sitt livs utmaning i civila kläder. Tydligen är stickade tröjor ett måste när man åker tåg i Indien.

Regissören utnyttjar verkligen sina begränsade miljöer till fullo. De trånga tågvagnarna blir en lekplats för några av de mest intensiva actionscenerna, där nävar, tillhugg och till och med tändare används som vapen. Här finns inga skjutvapen, bara ren och rå närstrid. Filmen slår sig fram från start till mål, och trots den enkla karaktärsutvecklingen åker man med till slutstationen.

Den imponerande koreografin är värd att nämna. Varje strid är noggrant planerad och utförd med precision, även om tempot är rasande och det är förvånande att Amrit kan stå upp efter allt mothugg.

Detta är en indisk turboaction utan skjutvapen som utnyttjar sina begränsade miljöer till fullo. Och för de som älskar hårdkokt action går filmen som på räls.

print

Här kan du se KILL (2024)

Våra samarbetspartners